Ofte stilte spørsmål

1) Finnes det ikke et miljømerke som er gyldig i hele Europa?

Dessverre ikke, hver stat har deres eget påkrevde klistremerke. Et tysk klistremerke kan for eksempel ikke brukes i Frankrike.

 

2) Jeg behøver et miljømerke så fort som mulig, hva skal jeg gjøre?

Levering av tyske klistremerker tar normalt opptil 7 dager. Likevel har vi mulighet til å sende klistremerket direkte til Tyskland (for eksempel hotellet du bor på) innen 1-4 dager.

Levering av franske og østeriske klistremerker tar opptil 14 dager, men vi har mulighet til å sende deg kjøpsbekreftelsen så snart merket ditt er utstedt. Denne bekreftelsen erstatter øko-klistremerker fullt ut. Imens du mottar merket ditt via post, behøver du kun å skrive ut bekreftelsen og ha den med deg i bilen.

Ikke nøl med å kontakte oss enten via telefon eller e-post dersom du har noen spørsmål eller særlige krav. Vi hjelper deg gjerne.

 

3) Jeg kjøpte en bil fra Tyskland som allerede har miljømerket på det gamle nummerskiltet. Jeg har et nytt nummerskilt, trenger jeg da et nytt merke?

Ja, det trenger du. Hvert utstedt merke er knyttet til ett bestemt nummerskilt. Du kan enkelt bestille et nytt merke her.

 

4) Trenger jeg et miljømerke når jeg reiser til Dresden og Hamburg?

Nei, Tyskland forbereder dog etablering av grønne soner i Dresden og Hamburg. Selv om du ikke behøver miljømerket i disse byene for øyeblikket, anbefaler vi deg derfor å kjøpe et likevel. Du behøver merket i det nærliggende Berlin og mange andre tyske byer slik som München, Köln og Düsseldorf.

 

5) Behøver jeg et miljømerke for den personlige bilen min når jeg reiser til Østerrike?

Kravet gjelder kun for kjøretøy i kategorien N. Du behøver ikke et miljømerke i Østerrike så lenge du reiser med din personlige bil (gruppe M1), med buss (gruppe M2 og M3) eller med motorsykkel (gruppe L). Vi kan ikke utstede miljømerker i disse tilfellene. For alle andre kjøretøy er det frivillig, men vi utsteder gjerne oblaten for deg.

 

6) Hva er Blue Plakette i Tyskland, og kan jeg bestille den på nettsiden deres?

Nei, det kan du ikke. Denne typen oblat ble aldri godkjent i Tyskland. Vennligst finn mer informasjon her. For reiser i Tyskland trenger du fortsatt et grønt oblat.

 

7) Hvordan ser det ut med forbudet mot dieselkjøretøy i Tyskland?

Vennligst finn mer informasjon her.

 

8) Er all informasjon på nettsiden deres oppdatert?

Ja. Vi sjekker stadig de siste hendelsene og oppdaterer innholdet på hjemmesiden vår.

 

9) Hva er miljømerkets gyldighet?

Merket ditt har livslang gyldighet.

 

10) Kan jeg annullere bestillingen min?

Ja, du kan annullere bestillingen din før merket ditt har blitt laget, og du vil få tilbake pengene. Miljømerker er spesialtilpassede produkter. Hvert merke blir trykt med den individuelle kundens nummerskilt. Ettersom merket ikke kan benyttes til en annen bil kan du ikke annullere bestillingen din eller returnere merket når det er fremstilt. Vennligst se våre Vilkår og retningslinjer for refusjon.

 

11) Jeg vil gjerne bestille flere merker til firmaet mitt. Er det mulig? Kan jeg bestille alle på en gang?

Ja, vennligst ta kontakt med oss[email protected] – bare skriv hvor mange biler du skal ha merker til og send oss vennligst et bilde eller en skanning av registreringsdokumentene dine. Vi sender deg betalingsinformasjonen umiddelbart.
 

12) Hvor kan jeg bestille miljømerket?

Du kan bestille merket direkte på hjemmesiden vår!

Miljømerke Germany - bestill nå

Miljømerke Østerrike - bestill nå

Miljømerke Frankrike - bestill nå