Dieselforbud i Berlin

Dieselforbud i Berlin

Ifølge forvaltningsdomstolen i Tyskland har ikke eldre dieselbiler lov til å kjøre inn i bestemte områder og gater i Berlin. Berlin har også redusert fartsgrensen for alle biler til 30 km/t på mange strekninger.

Hvilke deler av Berlin berøres av restriksjonene?

Siden slutten av august 2019 har dieselbiler med utslipp som ikke engang kvalifiserer til utslippsstandarden Euro 6, blitt forbudt på de følgende åtte viktige veiene i bysentrumet: Alt-Moabit, Brückenstraße, Friedrichstraße, Hermannstraße, Leipziger Straße, Reinhardstraße, Silbersteinstraße og Stromstraße. Dieselforbudet gjelder derfor ikke i hele Berlin ennå.

Siden august 2019 har fartsgrensen for alle biler, altså IKKE BARE dieselbiler, blitt redusert til 30 km/t på flere enn 30 strekninger. Disse inkluderer Danziger Straße, Müllerstraße, Kaiser-Friedrich-Straße, Spandauer Damm og Tempelhofer Damm.

Når vil forbudet tre i kraft?

Fra august 2019 trådte restriksjonene for dieselbiler i kraft på de ovennevnte stedene. Samme måned ble også den maksimale hastigheten redusert til 30 km/t for alle kjøretøy, uavhengig av motortype.

 

Hvilke biler berøres av forbudet?

Restriksjonene gjelder for tyske og utenlandske personbiler med dieselmotor, så vel som lastebiler som ikke kvalifiserer til Euro 6-standarden. Lokale innbyggere, varelevering, vedlikeholdskjøretøy, politibiler, ambulanser, brannbiler osv. er foreløpig unntatt.

Hent kjørebeskrivelse

vis valg skjul valg

BESTILL MERKET DITT HER

Få miljømerket med GRATIS levering.