Økologisk sone i Lille

GRØNN SONE LILLE

Påkrevet type miljømerke i Lille: CritAir 4 eller 3 og bedre

CritAir sticker France

 

Du kan finne mer informasjon om typer miljømerker i avsnittet Typer miljømerker.

 

Lavutslippssonen i Lille

I tillegg til i Paris har lavutslippssoner blitt introdusert i Lille og andre byer. Fra den 1. april 2017 skal bilister i utenlandske kjøretøy ha et miljømerke for å få adgang til Lille. Dette er den såkalte nød-lavutslippssonen (ZPA), som trer i kraft i tilfeller av usedvanlig dårlige utslippsforhold.

Slik som i Tyskland, Østerrike og andre europeiske land, streber Frankrike etter å forbedre miljøet og livskvaliteten for innbyggerne i større byer.

 

Kart over lavutslippssonen i Lille

Hent kjørebeskrivelse

vis valg skjul valg

Gyldigheten av lavutslippssonen i Lille

Når grensene overskrides, vil tilgang kun være tillatt for kjøretøy med et gyldig miljømerke Crit'Air E, 1, 2 eller 3. Kjøretøy med et lavere klistremerke blir avvist.

 

De økologiske sonene gjelder for utenlandske sjåfører.

Hvis du kjører i den aktiverte lavutslippssonen uten merket må du betale en bot på 68 euro (tilsvarende 678 norske kroner), som kan stige til 375 euro (tilsvarende 3 740 norske kroner) ved for sen betaling.

Kjøring i Lille

Skal du reise til Lille med bil?

Fra 01.04.2017 skal utenlandske biler være merket med miljømerket “Crit'Air”. Denne såkalte nød-lavutslippssonen trer i kraft når forurensningsnivået stiger kraftig. Kun kjøretøy med Crit'Air-merket i klassene E, 1, 2 og 3 vil sannsynligvis få tillatelse til å kjøre inn i den aktiverte lavutslippssonen. Det er 6 typer merker i Frankrike som uttrykker i hvor høy grad kjøretøyet er involvert i luftforurensning. 

Lavutslippssonen i Lille omfatter i alt 12 kommuner: Lille, Hellemmes, Lambersart, Lezennes, Lomme, La Madeleine, Marcq-en-Baroeul, Marquette-Lez-Lille, Mons-en-Baroeul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille og Lille Sequedin. Forbud og restriksjoner gjelder ikke for hovedveiene A1, A22, N227 og D652.

Bestill ditt miljømerke for å få adgang til Lille og få gratis frakt!

Oblaten har ubegrenset gyldighet og skal plasseres i høyre hjørne av frontruten.

REISER DU TIL LILLE MED BIL?

Få Crit’Air til Lille, Paris og andre byer. GRATIS levering.