Miljøsonen i Wuppertal

Påkrevd miljøoblat i Wuppertal: grønn

Green Badge Bremen

 

Du kan finne mer informasjon om typer miljømerker i avsnittet Typer miljømerker.

 

Dato for innføring av miljøsonene i Wuppertal

  • Fra 1. mars 2011 – innkjøring tillatt kun for kjøretøy med gul eller grønn miljøoblat
  • Fra 1. juli 2014 – innkjøring tillatt kun for kjøretøy med grønn miljøoblat

 

Kart over lavutslippssonen i Wuppertal

Hent kjørebeskrivelse

vis valg skjul valg

 

Grønn sone i Wuppertal i Tyskland

Wuppertal, likesom hele den industrielle klyngen i Ruhr, har gradvis strammet inn restriksjonene på grunn av en økning i utslippskonsentrasjonen. Lavutslippssonen ble innført tilbake i 2011, og siden 1. juli 2014 har bare personbiler og lastebiler med grønt miljømerke adgang til området. Restriksjonene gjelder både tyske og utenlandske biler.

Hvilke typer kjøretøy berøres?

Plikten til å inneha miljøoblat gjelder både tyske og utenlandske personbiler (M1); bobiler (M1); tunge bobiler (M1); minibusser (M2); busser (M3); små varebiler (N1); store varebiler (N2); lastebiler (N2); og tunge lastebiler (N3).

 

Kjøring i Wuppertal

Skal du til Wuppertal med bil?

Fra 1. juli 2014 er innkjøring til Wuppertal og industriområdet Ruhr tillatt under forutsetning av at en grønn miljøoblat er festet på frontruten. Kun kjøretøy med lavest bidrag til luftforurensning tillates, det vil si de som oppfyller eller overgår utslippsstandard Euro 4 (diesel) eller Euro 1 (bensin). Unnlatelse av å overholde disse reglene, blir i Tyskland straffet med en bot på 80 euro.
Wuppertal er en del av Ruhrs lavutslippssone, som inkluderer byer som Dortmund, Essen og Hagen, samt viktige motorveier mellom dem. Selve Wuppertal-sonen inkluderer ikke bare byen, men også Vohwinkel-distriktet og de omkringliggende landsbyene Elberfeld-West, Uellendahl/Katernberg, Elberfeld, Barmen, Oberbarmen, Heckinghausen og Langerfeld.

Bestill ditt miljømerke for å få adgang til Wuppertal og få gratis frakt!

Oblaten har ubegrenset gyldighet og skal plasseres i høyre hjørne av frontruten.

REISER DU TIL Wuppertal MED BIL?

Få miljømerket med GRATIS levering.