Miljøsonen i Heidelberg

Påkrevd miljøoblat i Heidelberg: grønn

Green Badge Bremen

 

Du kan finne mer informasjon om typer miljømerker i avsnittet Typer miljømerker.

 

Dato for innføring av miljøsonene i Heidelberg

  • Fra 1. januar 2013 – innkjøring tillatt kun for kjøretøy med grønn miljøoblat

 

Kart over lavutslippssonen i Heidelberg

Hent kjørebeskrivelse

vis valg skjul valg

 

Grønn sone i Heidelberg i Tyskland

I likhet med Berlin og andre tyske byer og kommuner, innførte Heidelberg en lavutslippssone i januar 2013. Fra 1. januar 2013 kan både tysk- og utenlandskregistrerte personbiler og lastebiler kun kjøre inn i Heidelberg med en gyldig grønn miljøoblat. Formålet med sonen er å redusere utslipp og forbedre luftkvaliteten.

Hvilke typer kjøretøy berøres?

Plikten til å inneha miljøoblat gjelder både tyske og utenlandske personbiler (M1); bobiler (M1); tunge bobiler (M1); minibusser (M2); busser (M3); små varebiler (N1); store varebiler (N2); lastebiler (N2); og tunge lastebiler (N3).

 

Kjøring i Heidelberg

Skal du til Heidelberg med bil?

Fra 1. januar 2013 er innkjøring til Heidelberg, både for tyske og utenlandske biler, kun tillatt under forutsetning av at en grønn oblat er festet på frontruten. Innkjøring er derfor bare tillatt for kjøretøy som kategoriseres i utslippsklasse Euro 4 (diesel) eller Euro 1 (bensin) – altså at de slipper ut et minimum av luftforurensning. Unnlatelse av å overholde disse reglene, blir i Tyskland straffet med en bot på 80 euro.
Lavutslippssonen i Heidelberg inkluderer Handschuhsheim, Neuenheim, Bergheim, Altstadt (unntatt Stadtwald), Weststadt, Südstadt og Rohrbach (unntatt kjøpesenteret i Rohrbach-Süd).

Bestill ditt miljømerke for å få adgang til Heidelberg og få gratis frakt!

Oblaten har ubegrenset gyldighet og skal plasseres i høyre hjørne av frontruten.

REISER DU TIL Heidelberg MED BIL?

Få miljømerket med GRATIS levering.