Miljøsone i Steiermark

GRØNN SONE STEIERMARK

Påkrevet type miljømerke i Steiermark: Gul Pickerl - Euro 3 og høyere

Pickerl IGL sticker Austria

 

Du kan finne mer informasjon om typer miljømerker i avsnittet Typer miljømerker.

 

Straff på 2 180 euro

Pliktbrudd straffes hardt. Du kan få en bot på opptil 2 180 euro (dvs. omtrent 21 681 norske kroner).

 

Gyldigheten av økologiske soner i Steiermark

Restriksjonen gjelder noen av områdene i distriktet: Graz og dens omegn, Murtal, Bruck-Mürzzuschlag, Leoben, Deutschlandsberg, Hartberg-Fürstenfeld, Leibnitz, Voitsberg, og Weiz.

Fra 01.06.2012

- restriksjoner på kjøretøy i kategorien N (tunge godskjøretøy med en maksimal vekt som overstiger 7,5 tonn og som først ble registrert før 1992, inkludert kjøretøy med tilhenger og kjøretøy med ledd), med utslippsklasse EURO 0. Adgang tillatt med utslippsklasse Euro 1 og høyere.

Fra 01.01.2013

- restriksjoner på kjøretøy i kategorien N (tunge godskjøretøy med en maksimal vekt som overstiger 7,5 tonn inkludert kjøretøy med tilhenger og kjøretøy med ledd), med utslippsklasse EURO 1. Adgang tillatt med utslippsklasse EURO 2 og høyere.

Fra 01.01.2014

- restriksjoner for kjøretøy i kategorien N (tunge godskjøretøy med en maksimal vekt som overstiger 7,5 tonn inkludert kjøretøy med tilhenger og kjøretøy med ledd), med utslippsklasse Euro 2. Adgang tillatt for utslippsklasse EURO 3 og høyere.

Kart over miljøsone i Steiermark

Hent kjørebeskrivelse

vis valg skjul valg

 

Kjøring i Steiermark

Skal du reise til Steiermark med privatbil eller firmabil?

Fra 01.01.2014 gjelder en restriksjon for kjøretøy i kategoriene N1, N2 og N3, noe som kun gir adgang for biler som faller inn under utslippsklassen EURO 3 og høyere. Adgang i lavutslippssonen i Steiermark krever derfor at den fargede Pickerl-oblaten er festet på frontruten. Dette merket viser utslippsklassen.

De store byene Graz, Leoben og Weis, i tillegg til byene og distriktene Mural, Bruck-Mürzzuschlag, Deutschlandsberg, Hartberg-Fürstenfeld, Leibnitz og Voitsberg, tilhører lavutslippssonen.

 

Bestill ditt miljømerke for å få adgang til Steiermark og få gratis frakt!

Oblaten har ubegrenset gyldighet og skal plasseres i høyre hjørne av frontruten.

REISER DU TIL STEIERMARK MED BIL?

Få Pickerl til Steiermark, Wien og andre byer. GRATIS levering.